Den Döende Dandyn

S2E4

Stinger

Gänget anländer Ashstar-23 i Telemakos och lägger Dandyn i en billig torrdocka för reparationer innan de beger sig ut på stan (sådan som den nu är), Ósk letar upp en bar med högdjur för att se om han kan skaffa en licens till Stefls exo. Under tiden drar Anouk med sig Drottin och Aldon ut för att dansa.

Ósk får ett löfte om att licensen kan snabbas på om han genomför ett sting mot Pieter, en lokal knarkkung. Ósk och Stefl söker upp en bar som verkar vara central för droghandeln på stationen, men har lite svårt att få kontakt. Till sist verkar de ha lite flyt, men ett slagsmål utbryter och eskalerar snabbt till avlossande av handeldvapen. Ósk och Stefl gör en taktisk reträtt och återgrupperar med damerna som lockats från sitt dansande.

Efter en kort konferens beslutar sig gruppen för att ta natt och räta ut eventuella rynkor under morgondagen. Òsk lyckas få efterlysningen på honom och Stefl hävd och frukost anländer. Det gör även en prioritetsflsah från Dandyn. Ett gäng lufsar i slafsiga kläder håller på att stjäla delar från hennes skrov. Aldon löser resolut problemet med PDCn, men det visar sig att torrdockan och den gamla gruvnavstationen inte var konstruerade för att hålla för magnetisk accelererad tungsten och tillsammans med det röda kletet som blir kvar av de stackars lufsarna så accelererar luften ut från torrdockan.

Efter vissa förvecklingar med stationssäkerheten där kapitel fyra och sju av de gamla Ashstarlagarna åberopas har nu Drottin och co. fem dagar på sig att lägga farm ovedersägliga bevis för att det inte var de som var ansvariga för avlossandet av PDCn. Aldon har bett en vän om hjälp med detta och Drottin har via sina kontakter sett till att köpa in en skuld som om den kan drivas in ser till att Dandyn åter igen har pengar nog att genomföra reparationer och flyga.

Comments

miviks miviks

I'm sorry, but we no longer support this web browser. Please upgrade your browser or install Chrome or Firefox to enjoy the full functionality of this site.