Drottin Engel Eksdóttir

Kapten med ett finger i luften

Description:

Koncept
Kapten med ett finger i luften.

Problem
En fiende i varje hamn, tror hon.

Aspekter
Envis som synden.
Röd tejp är till för att klippas.
Stark för de svaga.
Dandyn är min borg

Färdigheter

+4: Vilja
+3: Slagsmål │ Uppmärksamhet
+2: Kontakter │ Pilot │ Kunskap
+1: Navigering │ Manipulera │ Fysik │ Skjuta

Trick

Tjatmoster
För att få sin vilja igenom kan hon använda Vilja istället för Manipulera.

En vän i varje hamn
När du anländer till en hamn kan du deklarera att du besökt den förut och slå Kontakter mot ett Juste (+2) motstånd. Om du lyckas har du en vän där som är skyldig dig en tjänst — inget kostsamt, eller livshotande. Om du lyckas med stil gör din vän vad som helst inom sin makt för dig.

Bio:

Dotter till Ek Þinur Jósteinnson och Birna Engel Hreinnsdóttir och syster till Ósk Blaer Eksson. Urspungligen hemmahörande på Themis Regio (en av planeterna i Venus III-systemet), men familjen lämnade planeten relativt kort efter att hennes lillebror, Ósk Blaer, föddes eftersom Ek Þinur fick anställning som fraktpilot för Alliance TransPort och flyttade därefter ofta.

Vid upprepade tillfällen följde både Drottin och Ósk Blaer med på fraktresorna och här väcktes hennes fascination för den svarta rymden. Redan från unga år bar hon en längtan efter att spaka ett eget skepp och när möjligheten gavs ansökte hon till pilotutbildningen – påhejad av sin far och motvilligt stödd av sin mor.

Två år senare examinerades Drottin och erbjöds anställning jämte sin far och de flög tillsammans under halvåret innan hon placerades i eget skepp under kapten Wui; ett beslut som skulle visa sig vara lyckosamt för Drottin eftersom kaptenens abrupta avsked ledde till att hon befordrades till kapten. 22 år ung spakade hon en egen Woss 25, ett klass 3-skepp med fyra i besättningen.

[mer kommer]

Fas Ett
Förlorade ett skepp i en explosion; tre veckor senare återfanns två ur besättningen.

Fas Två
Vårt uppdrag på Nyfren 3 var att frakta något som Ósk Blaer hade ordnat. På grund av Drottins ifrågasättande av det administrativa lastades istället, av misstag, fyra kollin innehållande halva planetens diamantreserv.

Fas Tre
En hastig avgång från Tolfte tunnan resulterade i en eldstrid mellan Lilla Geting och Thongur Might. Med på skeppet fanns Brey Laddens höggravida syster, Kari, nyrymd och i behov av flykttransport.

Drottin Engel Eksdóttir

Den Döende Dandyn miviks miviks